Pressemeddelelse-2

PRESSEMEDDELELSE


NEJ TAK TIL VINDMØLLER NORDØST FOR HUSBY
Stort fremmøde til ”Bekymringsmøde”

Bekymrede borgere fra Sdr. Nissum, Husby og Staby var mødt talstærkt frem, da lokalgruppen ”Nordøst for Husby” tirsdag aften afholdt ”bekymringsmøde” om Holstebro Kommunes vindmølleplan på Sdr. Nissum friskole.
Ca. 150 borgere lyttede til forskellige oplæg og deltog i den efterfølgende debat.

Fugle og flagermus
Oplæggene omhandlede bl.a. de mulige konsekvenser for fuglelivet, for flagermus og for naturen i det hele taget, som opsætning af store vindmøller i området nordøst for Husby kan have. (Der er i flg. planudkastet tale om op til 16 produktionsmøller på op til 150m højde og/eller op til 4 testmøller af op til 250 m højde).
Dansk Ornitologisk forening udtrykte især bekymring for konsekvenserne for de mange trækfugle, der hvert år passerer området, og som fouragerer på Pallisbjerg Enge.
Foreningen By og Land præsenterede sit alternative forslag til kommunens planudkast.
By og Land peger på, at produktivitetskravet kan nås ved mindre udbygning / omlægning af nogle eksisterende vindmølleområder snarere end ved inddragelse af nye områder.

Hvad vil vi med udkantsområderne?
Under debatten blev der udtrykt stor bekymring for de mange gener, som de store vindmøller medfører (støj, skyggekast) og ikke mindst bekymring i forhold til spørgsmålet om lavfrekvent støj. Det blev problematiseret, at der synes at være stor usikkerhed om, hvor langt disse gener rækker ud.
Endvidere blev der fremsat en række forslag til, hvorledes lokalgruppen kan søge at medvirke til at sikre, at beslutningstagerne i tide bliver opmærksomme på, hvilke konsekvenser en gennemførelse af planen for området nordøst for Husby vil have.
Endelig blev der efterlyst mere ”sammentænkte” / sammenhængende lokalpolitiske udmeldinger vedrørende energipolitik og naturpolitik samt en debat om, ”hvad vi vil med udkantsområderne i Holstebro Kommune”.

Dialog med lokale politikere
Byrådsmedlem Aksel Gade (V) deltog i mødet og kvitterede særligt for den gode tone, som aftenen blev afviklet i.
Afslutningsvist redegjorde styregruppen kort for påtænkte tiltag. Herunder at man bl.a. vil forsøge at få et snarligt møde med det ansvarlige politiske fagudvalg, Natur-, Miljø- og Klimaudvalget.

Ønsker du nærmere oplysninger, så kontakt talsmand for ”Nordøst for Husby”, Marianne Bentsen, tlf.  9749 6505, mobil: 2463 7109, mail: be@hogym.dk

 08.03.2012